пятница

Бібліотека без канікул

З метою популяризації літератури, заохочення дітей до читання, розвитку інтересу до книги Червоноперекопська сільська бібліотека проводила літні читання під гаслом «Бібліотека без канікул».
Увазі читачів було запропоновано книжкову виставку «Книжкова мозаїка», де представлені книги-класика, детективи, фантастика, малюкам оформлено книжкову виставку «Чарівний світ казок».
Літні читання розпочалися з проведення свята, присвяченого Дню захисту дітей «Ми – майбутнє твоє, Україно!». В програмі свята – вірші, пісні про Україну, конкурс малюнка на асфальті, морозиво.
Бібліотека запросила читачів на свято «З книгою жити – з добром дружити». Читання розпочалося грою –конкурсом, де діти ознайомилися з цікавими новинами про книги, взяли активну участь у конкурсах, вікторинах, розгадуванні кросвордів.
Багато цікавого дізналися читачі з казкового калейдоскопу «Маленька казка, а в ній розуму прив'язка», вікторини «Упізнай казкового героя».
Протягом літніх читань діти мали можливість переглянути книжкову виставку «Довідкове бюро Всезнайки», та завітати на ерудит шоу для молодшого віку «Крила, лапи і хвости», взяти участь у вікторині «Квітковий етикет», інформ-хвилині «Нові книги – нові друзі», годині спілкування «Я прочитав і вам раджу», «Банк усіляких цікавинок», екобесіді «Твої земні захисники», ознайомитися з поличкою «Знайди в рослині порятунок», оглянути поличку «Книги ювіляри – 2015», прослухати бібліо анонси «Радимо прочитати».
Також для дітей весело проходили заходи: читацькі посиденьки «Веселись, грай і книжки читай», година спілкування «Здоров'я – цінність нашого життя», «Спокус безліч, а здоров'я одне».
Для учнів старшокласників бібліотека організувала і провела до Дня конституції годину спілкування з юристом «Конституція України – символ незалежної держави», урок права «Свої права ти добре знай, та й право інших поважай», для читачів молодшого віку «Казкова правова вікторина».
Цікаво пройшов в бібліотеці день родинного спілкування «Діти і батьки читають залюбки». До уваги книжкова виставка «Сім'я. Книга! Бібліотека», гра «Почитаємо, пограємо, загадки відгадаємо», огляд періодичних видань для батьків «Мама і я», «Мой ребенок».
Цікавою для дітей стала краєзнавчо-пізнавальна експедиція «У пошуках знайомих незнайомців». Завдяки грі діти дізналися більше про тваринний світ нашого краю, про Асканію-Нову.

Комментариев нет:

Отправить комментарий